Aistien Aikaa

Eriikka Tolvanen Terveysvalmennukset

Aistien Aikaa

Eriikka Tolvanen Terveysvalmennukset

Vitaali terveystanssi

Tanssiminen on virkistävää terveysliikuntaa, johon yhdistyy musiikki, sosiaalisuus ja itsetuntemuksen syventyminen. Moni hämmästyy, miten vapaan tanssin huuma vie mennessään. Samalla liikkuvuus ja kunto kohenee. Vitaalitanssin jälkeen on energisoitunut, voimautunut, iloinen ja virkistynyt olo. 

Jokainen liikkuu oman kuntonsa, tuntemustensa ja liikkuvuutensa mukaan. Vitaalitanssissa yhdistyy ohjatut teemat ja inspiroiva musiikki sekä kohtaamiset itsen ja ryhmäläisten kanssa. Se ei ole paritanssia, vaikka kohtaatkin muita ryhmäläisiä oman liikkeesi lomassa. Valmiita koreografioita ei ole vaan jokainen luo omat askeleensa ohjattujen teemojen ja musiikin inspiroimana.

Opit päästämään irti turhasta suorittamisesta ja nauttimaan spontaanin liikkeen tuomasta vapauden tunteesta. Jokainen liikkuu vitaalitanssissa juuri oikein eikä kenenkään liikkumista arvioida tai tarkkailla. Tärkeintä on, että tuntuu hyvältä. Tanssi lisää oman kehon ymmärrystä. Keho ja liike  - sanoja ei tarvita. Kaikki, mitä tapahtuu mielessä, tuntuu myös kehossa ja päinvastoin. 

Tanssiessa vapautuu endorfiinia, joka nostaa mielihyvän tunnetta ja lievittää masennus- ja ahdistusoireita. Tanssi rentouttaa ja ankkuroi läsnäolevaan hetkeen. Tanssi hoitaa ja vahvistaa sydäntä, lihaksia, aivoja, luita, niveliä ja parantaa ryhtiä. Se tuo elämään fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Terveysliikuntana se kehittää kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Lempeää liikuntaa tulee ihan huomaatta ja toiset inspiroituvat nostattamaan hien pintaan. 

Vitaali terveystanssi sopii kaikille ja on hyvä apu myös painonhallintaan sekä kunnon kohottamiseen. Monet ylipainoiset liikkuvat pehmeästi tanssien. Tanssiessa kipeät ja kiristyneet lihakset saavat liikuntaa ja vahvistuvat. Verenkierto vilkastuu, lihakset saavat happea ja jomotus usein hellittää. Kaikki, mitä tapahtuu mielessä, tuntuu myös kehossa ja päinvastoin. 

Tanssin lomassa kohtaa luontevasti muita tanssijoita ja sosiaalinen itsetunto kohenee. Tanssista saa mielenvirkistystä, iloa ja seuraa. Vitaali terveystanssi on monelle kohokohta ja keino päästää irti arjen huolista. Tanssi luo yhteisen tilan ihmisten välille ja virittää samalle aaltopituudelle. 

Tanssi on myös loistava keino edistää aivojen hyvinvointia. Tanssissa aivot koordinoivat monipuolisesti käsien, jalkojen ja koko kehon liikkeitä. Tanssi aktivoi aivot tekemään luovia valintoja, jolloin aivoissa hermosolujen välille kehittyy enemmän reittejä ja yhteyksiä. Tanssi kehittää pitkäkestoista muistia, päättelyä, läsnäolotaitoja sekä luovuutta ajatteluun.