Aistien Aikaa

Eriikka Tolvanen Terveysvalmennukset

Aistien Aikaa

Eriikka Tolvanen Terveysvalmennukset

Muistivalmennukset

Kenelle muistivalmennukset on suunnattu ?

Opistojen kurssitarjontaan edistämään kansalaisten muistiterveyttä ja muistamisen tekniikkaa.

Yrityksille muistisairaan asiakkaan kohtaamiskoulutusta asiakaspalvelun kehittämiseksi.

Terveydenhuollon ammattilaisille muistisairaan hoitotyön täydennyskoulutusta.

Muistisairauteen sairastununeelle ja hänen läheisilleen kuntouttavaa / yksilöllistä tukivalmennusta.

Valmennukset suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti kohderyhmän tarpeisiin. 

Treenaa itsellesi Supermuisti

Onko sinulla vaikeuksia muistaa asioita tai elämä tuntuu välillä kaaokselta ? Valmennuksessa opit hyödyntämään supertehokkaita ja hauskoja muistitekniikoita arkesi, työn ja opiskelujen avuksi. Muistia ei kannata kuormittaa turhaan. Yleensä unohdamme asiat siksi, ettemme paina niitä kunnolla mieleeen, ilman tarpeeksi vahvaa muistijälkeä.  Muistaminen on pitkälti taitoa ja tekniikkaa, jota voi treenata. Helppoa ja hauskaa. Valmennuksessa opit ymmärtämään muistin toimintaa sekä tekemään aivoterveyttä tukevia valintoja elämässäsi. 

Muisti on Pääasia

Valmennus on suunnattu kaikillle, jotka haluavat edistää muistiterveyttään ja ennaltaehkäistä muistipulmia. Saat laajaa ymmärrystä, miten muisti toimii ja miten muistiterveyteen voi vaikuttaa läpi elämän. Aivomme voivat sitä paremmin, mitä monipuolisemmin käytämme niitä. Myös laadukas uni, säännöllinen liikunta ja monipuolinen ravinto ovat tärkeitä muistin toiminnan kannalta. Virkeät aivot ja muistiterveys ovat toimintakykyisen elämän perusta. Valmennuksessa syvennät ymmärrystä muistin toiminnasta, muistisairauksista sekä niiden ennaltaehkäisystä. Opit myös tehokkaita ja helppoja muistitekniikoita arjen avuksi, sillä muistia ei kannata kuormittaa turhaan. 

Ymmärrä muistisairauden luonne

Valmennus on suunnattu muistisairaan läheisille. Opit ymmärtämään muistisairauden luonnetta sekä sairastuneen käyttäytymistä, mikä sujuvoittaa vuorovaikutusta muistisairaan kanssa. Vuorovaikutuksen ei tarvitse olla hämmentävää ja kuluttavaa, vaan iloista ja antoisaa. Tavoitteena on lisätä läheisen voimavaroja muistisairaan tukijana. Saat eväitä muistisairaan rinnalla kulkemiseen - huomioiden samalla omat tarpeesi ja voimavarasi. Valmennuksessa käsiteltäviä aiheita ovat muistisairaudet, aktiivisuus ja mielekäs tekeminen, elämäntavat, mielen hyvinvointi ja turvallisuus. Valmennus voidaan toteuttaa yksilövalmennuksena tai vertaisryhmässä.

Asiakkaana muistisairas

Muistisairaan ihmisen kohtaaminen voi tuntua asiakaspalvelutilanteissa hämmentävältä ja haasteelliselta. Ymmärrä ja auta asenteella saa loistavia tuloksia aikaan. Sairaus vaikuttaa muistisairaan kykyyn olla vuorovaikutuksessa, ilmaista itseään ja havainnoida maailmaa. Muistisairaus ei näy päälle, mutta vaikuttaa kokonaisvaltaisesti toimintakykyyn, käyttäytymiseeen ja vuorovaikutukseen. Asikaspalvelutyötä tekeveät eivät välttämättä tule ajatelleeksi, että hämmentävän käyttäytymisen taustalla voi olla asiakkaan muistisairaus. Kohtaamista helpottaa, kun ymmärtää muistisairauksien oireita ja sen vaikutuksia vuorovaikutukseen. Muistisaras ihminen kohdataan asiakaspalvelutilanteissa ensisijaisesti ihmisenä. Muistisairaudet ovat nykyään kansansairauksia ja valtaosa sairastuneista elää täysipainoista elämää aktiivisena kansalaisena. Ymmärrä ja auta.