Aistien Aikaa

Eriikka Tolvanen Terveysvalmennukset

Aistien Aikaa

Eriikka Tolvanen Terveysvalmennukset

Rentoutuminen on terveyspommi. Ihminen on kiehtova systeemi, joka rentoutuessaan hakeutuu luontaisesti kohti tasapainoa ja terveyttä. Rentoutumisentaito voi unohtua kiireen ja suorittamisen keskellä. Sen voi opetella uudelleen arjen voimavaraksi ja hyvinvoinnin lähteeksi. Rentoutumisen välittömiä terveysvaikutuksia ovat verenpaineen, sykkeen ja hengitystiheyden tasaantuminen sekä mielihyvähormonien  lisääntyminen. Rentoutuminen vahvistaa immuunipuolustusta, unta, muistia ja keskittymiskykyä. Rentoutuminen lievittää kipuja, jännitystä ja stressiä. Rentoutuminen on luontainen terveyspommi.

SointuRentoutus on terveyttä ja hyvinvointia edistävä syvärentoutusmenetelmä, jossa makoilet leppoisasti alustalla viltin alla. Gongi, äänimaljat ja kehärumpu luovat miellyttävästi värähtelevän sointujen äänimaiseman, joka hellii kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä. Voit vain olla ja aistia lempeiden äänien värähtelyn, rytmin ja aallot olossasi.

SointuRentoutuksessa kuulet ja tunnet sointujen väreen, mikä johdattaa syvään rentoutumisen tilaan. Kuuloaistimme, kudoksemme ja aivomme etsivät luontaisesti harmonisia ja rentouttavia äänien rakenteita. Ihmisellä on luontainen kaipuu sulautua lempeiden äänien värähtelyyn, mikä johdattaa raukeaan olemisen tilaan.

Rentoutuessa verenkierto, hengitys, aineenvaihdunta, verenpaine ja syke tasaantuvat. Aineenvaihdunta ja hermoston sekä lihasten yhteistyö eheytyy. Voimavaroja vapautuu jännitystilojen lauetessa, jolloin myös unen ja ajattelun sekä muistitoimintojen laatu paranee.

Rentoudentila lisää monella tapaa myös mielen hyvinvointia. Sointujen väreilyn ja hiljentymisen aistiminen auttavat kuuntelemaan omaa kehoa, ajattelua ja tunteita. Rentoutuminen lisää itsetuntemusta, iloa, luovuutta, tyyneyttä ja rauhaa. Rentouminen voi lievittää myös hankalia tuntemuksia kuten levottomuutta, ahdistusta ja stressiä.

Rentoutuminen lievittää jännityksiä ja tasapainotttaa. Rentoutuminen käynnistää terveyttä ja hyvinvointia eheyttäviä mekanismeja. Gongin, äänimaljojen ja rummun värähtelyjen aistiminen on kuin kevyttä, syvällistä ja herkkää hierontaa kehollesi ja mielellesi. Kokemus on jokaiselle ainutlaatuinen.

Äänien vaikutus on taianomainen. Poronnahasta tehty kehärumpu kutsuu mielikuvituksen lappiin tai intiaanien nuotiopiiriin ja äänimaljojen sekä gongin harmoninen värähtely avaruudellisiin ja merellisiin maisemiin. SointuRentoutuksessa makoilet omalla alustalla viltin alla lämpöisessä.